Koronavirüsle Mücadelede Çözüm Temizlik Yanınızda!

ESKİŞEHİR TEMİZLİK HİZMETLERİ

Firmamız tecrübeli temizlik personelleri ile kaliteli temizlik ve güveni bir arada sunmaktadır. Temizlik hizmeti dahilinde detaylı açıklamaları ve nasıl temizlik yapıldığı konusunda aşağıda açıklamalar bilginize sunulmuştur.

 

Mikroplar farklı yerlerde ve koşullarda büyüyebilir, ancak yer ve iletim için elverişli kılan bazı durumlar vardır. Genellikle sıcaklıkların normal olduğu ortamlarda gelişir, ancak su ve havanın büyüme ve yayılma için öncelikli alanları olduğu kanıtlanmıştır. Herhangi bir nesne sağlığımıza zararlı bakterilerin gelişimi için bir üreme alanı olabilir. Zeminler, halılar, mobilyalar, kapı çerçeveleri, panjurlar, pencereler, ekran kapıları, klima filtreleri ve fanlar  virüsler veya bakteriler için bir barınak olabilir. Bu nedenle, temizlik yaparken daha fazla çaba gerektiren iki alan olmasına rağmen, evin etrafındaki hijyene dikkat edilmelidir: mutfak ve banyolar.

 

Mutfak, günlük faaliyetlerimiz için ihtiyaç duyduğumuz enerjiyi garantileyen gıdamızı hazırladığımız ve pişirdiğimiz alan. Ancak, bunu doğru sanitasyona sahip olmayan bir ortamda yaparsak, gıda sağlığımızı tehlikeye sokan mikropların vericileri olabilir. Mutfak, ıslak alanlar (lavabo ve kanalizasyon), temizlik için kullanılan ürünler (süngerler, bulaşık bezleri) ve hatta yiyeceklerin hazırlandığı alanlar (doğrama tahtaları, mutfak tezgahları ve mutfak eşyaları) gibi bir dizi potansiyel olarak tehlikeli eşyaların bulunduğu bir odadır. Bu yüzeylerin ve nesnelerin düzenli temizlenmesine ek olarak, özellikle de sebze ve meyve gibi herhangi bir yemek pişirmeden yediğimiz gıda hijyenine dikkat etmek gerekir.

 

Banyo, hijyen açısından özel ilgi göstermemiz gereken başka bir odadır. Orada, ihtiyaçlarımızı ve kişisel hijyenimizi önemsiyoruz. Mutfakta olduğu gibi, banyonun sıcak ve nemli koşulları, bakterilerin çoğalmasına elverişli hale getirir. Bu ortamda, ıslak yüzeyler (küvetler ve tuvaletler) ve genellikle ıslak (havlular ve banyo paspasları) gibi farklı risk maddeleri bulunmaktadır. Bu koşullar altında bakteri gelişimi daha yatkındır. Sonuç olarak, mutfaktaki gibi, banyo hijyeni sürekli olarak muhafaza edilmeli ve iyi havalandırmanın sağlanması, nemin buharlaşmasına ve havanın sürekli hareketine izin verir. Kaliteli temizlik kimyasallarının kullanımı ve zemini duşta ovma, banyoyu küf ve duş perdesinden arındırmaktan korur. Banyoda iyi temizliğin, idrar hastalıklarını, mantarları ve hatta cilt problemlerini önlemeye yardımcı olduğunu unutmamak önemlidir.